ANVR / SGR

ANVR
Klooster (Klooster Reizen BV) is lid van het ANVR (ANVR-nummer 2510). Als lid van de ANVR is Klooster gebonden aan strenge normen. De ANVR is een internationaal erkende overkoepelende belangenorganisatie voor de reisbranche en vertegenwoordigt zo’n 80% van de Nederlandse reisbureau- en reisorganisatie ondernemingen. Op deze wijze garandeert Klooster u een hoge kwaliteit van reizen en informatie daarover.
De ANVR Reisvoorwaarden en de Garantieregeling van de Stichting Calamiteitenfonds Reizen zijn van toepassing op de door ANVR Reisorganisatoren aangeboden reizen en diensten. Op alle overige onderdelen van de reservering zijn de ANVR Boekingsvoorwaarden van toepassing. Een brochure van de ANVR voorwaarden kunt u hier bekijken: ANVR Reis- en boekingsvoorwaarden.

SGR
Het zal u maar gebeuren: U heeft een vakantie geboekt en u bent al helemaal in de vakantiestemming. En dan komt de reisorganisatie waar u hebt geboekt in financiële problemen of gaat zelfs failliet. Weg vakantie. Weg geld. U moet er toch niet aan denken? Maar ook als u al op uw vakantiebestemming bent, kan het mis gaan. Zo kunnen bijvoorbeeld uw verblijf of de terugreis niet zijn betaald, omdat uw reisorganisatie niet aan de financiële verplichtingen kan voldoen.

Klooster (Klooster Reizen BV) is aangesloten bij de SGR (SGR-nummer 1172). Binnen de grenzen van de garantieregeling SGR vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie SGR.

De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

U kunt de garantieregeling SGR nalezen op: www.sgr.nl

Stichting Calamiteitenfonds Reizen Reisorganisaties kunnen failliet gaan en daarom is Klooster al sinds jaar en dag lid van de SGR. Maar ook andere oorzaken kunnen reden zijn van een verstoorde vakantie. Bijvoorbeeld bosbranden, overstromingen of ander natuurgeweld. We kunnen natuurrampen niet voorkomen. Wel kunnen we voor u zoveel mogelijk de risico’s en onzekerheden wegnemen.