Bereikbaarheid en parkeren

Google map can not be displayed. An API key is required. Please see Settings > Symple Shortcodes for more info.

 

Groningen Airport Eelde ligt op ongeveer 15 kilometer afstand van Groningen. De luchthaven is goed bereikbaar. Vanaf de luchthaven zijn Groningen en Assen per auto eenvoudig te bereiken via de A28 (Groningen – Assen), afrit 37. Klik hier om de plattegrond (pdf) van de regio van de luchthaven te downloaden. Klik hier om de plattegrond (pdf) van de luchthaven te downloaden. Meer informatie over Groningen Airport Eelde vindt u opwww.gae.nl. Het adres van de luchthaven is: Groningen Airport Eelde nv, Machlaan 14a, 9761 TK Eelde.

Bereikbaarheid per openbaar vervoer
U kunt met de bussen van Arriva de luchthaven bereiken. Lijn 52 (Groningen- Eelde) stopt voor de luchthaven. Reizigers vanuit de richting Assen kunnen met Lijn 51 (Assen – Groningen) rijden tot aan De Punt. De Punt ligt ongeveer 0,5 kilometer verwijderd van de luchthaven. Op De Punt kunt u overstappen op lijn 52 zodat u voor de luchthaven wordt afgezet. Kijk voor meer informatie over de bereikbaarheid, aankomst- en vertrektijden op www.9292ov.nl of bel 0900-9292(€ 0,50/min).

Een taxi reserveren
Voor het bestellen van een taxi van en naar Groningen Airport Eelde kunt u contact opnemen met:

Taxicentrale Groningen: +31 (0)6 4610 9725
Taxi Vrieswijk: +31 (0)50 534 0000
Taxibedrijf Xitax: +31 (0)50 850 7283
Taxi Damkat: +31 (0)6 1652 5994
WereldTaxi: 06 – 57 11 17 77
Eminent Persoonlijk Vervoer : 06 – 205 380 57

Parkeren op Groningen Airport Eelde is betaalbaar en overzichtelijk. Ook voor langparkeerders is er voldoende ruimte. Alle parkeergelegenheden bevinden zich op loopafstand van de passagiersterminal. U wordt verzocht uw auto op een van de parkeerplaatsen te parkeren. Buiten deze parkeerplaatsen is het verboden te parkeren, hierop wordt streng gecontroleerd. Dit in verband met de veiligheid in en rondom de luchthaven.
P1 & P2: deze parkeerplaatsen bevinden zich voor de terminal. Voor het restaurant en midden op het parkeerterrein staan betaalautomaten. Voor de terminal op P1 zijn speciale parkeerplaatsen voor minder validen gecreëerd.

P4 Lang parkeren: wanneer u langer dan 1 dag wilt parkeren, dan kan dit op P4. P4 is gesloten wanneer er geen vluchten zijn. Het terrein opent 2 uur voor vertrek van de eerste vakantiecharter en sluit een half uur na de laatste binnenkomende of uitgaande vlucht. Wij raden u aan om altijd eerst reisgenoten en bagage af te zetten voor de terminal en dan te parkeren. In het weekend en tijdens het winterseizoen (tot medio april) kunt u parkeren op P2. Op het parkeerterrein P4 staat eveneens een betaalautomaat.

P3: bezoekers hoofdkantoor Groningen Airport Eelde. Bezoekers die een afspraak hebben op het hoofdkantoor kunnen parkeren op P3. Wanneer u het terrein oprijdt, rijdt u rechtdoor op het witte gebouw af (de weg buigt naar links af). Daar kunt u zich melden bij de slagboom die toegang biedt tot het parkeerterrein.